Valgret

FacebookTwitterLinkedInEmail

Hvert år afholder Forenet Kredit valg til repræsentantskabet blandt kunder i Nykredit og Totalkredit (medlemsvalget) og blandt obligationsejere (obligationsejervalget). Se her om du kan stemme til foreningens valg.

Medlemsvalg

For at kunne stemme til foreningens valg til repræsentantskabet, skal du være kunde eller låntager i Nykredit eller Totalkredit med et af følgende engagementer:

  • Du har et realkreditlån i Totalkredit eller Nykredit Realkredit
  • Du er kunde i Nykredit Bank og har et engagement på min. 50.000 kr.

Forenet Kredit har delt landet op i syv valgområder. Hvert år er der valg i et eller to valgområder. Du kan stemme til medlemsvalget i det område, hvor den belånte ejendom ligger, eller hvis du er kunde i Nykredit Bank, der hvor du har bopæl. Hvis der er flere låntagere på samme lån eller ejendom, kan alle låntagere stemme til foreningens valg.

I 2019 afholder foreningen valg i det østjyske valgområde (V), som dækker kommunerne: Favrskov, Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

Det er en betingelse for at stemme til valget, at det engagement, som danner grundlag for din stemmeret er etableret senest den sidste bankdag i året før valget.

Obligationsejervalg

For at stemme til valget blandt obligationsejere, skal du eje obligationer for min. 50.000 kr. udstedt af Nykredit eller Totalkredit. Hvis du ejer obligationerne sammen med en eller flere andre, skal I hver eje obligationer for min. 50.000 kr. for at kunne stemme. Obligationerne skal være i dit/jeres depot senest den sidste bankdag i året forud for valget.

De nærmere bestemmelser omkring valgret kan læses i foreningens valgregulativ.

Meld dig til

Hold dig opdateret med hvad der sker i Forenet Kredit og få tilbud om arrangementer og viden om bl.a. dansk realkredit.