Forenet Kredit giver milliontilskud til udskiftning af olie- eller gasfyr

På baggrund af et grønt milliontilskud fra Forenet Kredit, kan Totalkredit-kunder nu udskifte deres gasfyr med en elektronisk varmepumpe og få et kontant tilskud på 10.000 kr., ligesom det allerede er tilfældet for kunder, som ønsker at udskifte deres oliefyr med et grønnere alternativ.

Som foreningen bag landets største udlåner, har Forenet Kredit en ambition om at bidrage til den grønne omstilling og understøtte regeringens ambition om at reducere Danmarks CO2-udledning.

Derfor har foreningen i perioden fra 2020 til 2022 afsat 200 mio. kr. til arbejdet med den grønne omstilling i form af midler, der først og fremmest anvendes til at styrke Nykredits og Totalkredits grønne produkter for at gøre det nemmere og billigere for kunderne at vælge grønne løsninger til fordel for klimaet.

På den baggrund kan Totalkredit nu med tilskud fra Forenet Kredit tilbyde en økonomisk håndsrækning på 10.000 kr. til kunder, som ønsker at udskifte deres gasfyr med en elektronisk varmepumpe.

”En varmepumpe er bedre for klimaet end et gasfyr. Og Totalkredits kunder, der er ramt af de kraftigt stigende gaspriser, kan desuden lune sig en smule ved, at de kan spare penge på deres varmeregning og bidrage til at gøre Danmark bare lidt mere uafhængig af udenlandsk gas, ved at skrotte gasfyret. Derfor er vi glade for at støtte op om initiativet og de Totalkredit-kunder, der ønsker at skifte deres gasfyr ud til fordel for et grønnere alternativ,” fortæller formand i Forenet Kredit Michael Demsitz.

Der er afsat i alt 50 mio. kr. i form af 5.000 værdibeviser på hver 10.000 kr. til projektet, der kommer fra det grønne tilskud på 200 mio. kr., som Forenet Kredit har afsat til Nykredit og Totalkredit.

Totalkredit har tidligere åbnet for et lignende tilbud målrettet kunder med oliefyr. Efterfølgende har der været en del interesse fra kunder med gasfyr, som nu altså også kan få glæde af et kontakt tilskud på 10.000 kr. ved af skifte til en varmepumpe.

Fakta:

Der afsættes en pulje på 5.000 værdibeviser på hver 10.000 kr. De kan søges af både nye og eksisterende kunder. For at være kvalificeret, skal kunden dokumentere, at der udskiftes et olie- eller gasfyr til en varmepumpe i en helårsbeboet ejendom med Totalkredit-lån.

Læs mere her.