Forenet Kredit og DBU lancerer nyt og unikt koncept for unge trænere

Fremtidens Trænere er et nyt unikt uddannelsesforløb målrettet unge piger og drenge i alderen 13 til 20 år, der drømmer om at blive fodboldtrænere. Er der en eller flere engagerede unge trænere i din klub, der skal i betragtning til at gennemgå forløbet?

Fremtidens Trænere er en ny storstilet indsats, som DBU lancerer i partnerskab med Forenet Kredit. Målsætningen er at uddanne 240 flere unge trænere om året indtil 2025.

Fremtidens Trænere er et nyudviklet uddannelsesforløb af et års varighed, hvor 240 udvalgte unge på landsplan deltager i et forløb, hvor de først og fremmest skal gennemføre både UEFA C1 og UEFA C2-træneruddannelserne. Samtidigt får de unge helt unikke oplevelser i form af besøg i både herre- og kvindelandsholdslejrene med mulighed for at overvære en træning og få inspiration af de to landstrænere Kasper Hjulmand og Lars Søndergaard. Der bliver desuden oprettet lokale netværksgrupper for de unge trænere, der skal sikre, at alle bliver en del af et socialt fællesskab, med mulighed for at hygge sig og sparre med ligesindede.

Et partnerskab der skal understøtte og udvikle dansk fodbold

Administrerende direktør i DBU Jakob Jensen udtaler:

– Vi ved, at unge og dygtige trænere kan motivere endnu flere til at spille fodbold og på den måde være med til at styrke klubberne på tværs af hele Danmark. Derfor er vi er stolte over, at vores partnerskab med Forenet Kredit kan bidrage i så høj grad til udviklingen af breddefodbolden

Direktør i Forenet Kredit supplerer:

– Vores partnerskab med DBU skal understøtte og udvikle dansk fodbold og det aktive lokale foreningsliv i hele landet. Og derfor er vi stolte af at have været med til at udvikle og støtte op om det nye trænerkoncept ”Fremtidens Trænere”. Ambitionen er at bidrage aktivt til, at dansk fodbold i fremtiden får endnu flere dygtige kvinde- og herretrænere på alle niveauer fra forening til landshold, der kan styrke sammenhængskraften og fastholde børn og unges lyst til at spille fodbold, fortæller direktør i Forenet Kredit Louise Mogensen.

Har din klub én eller flere unge trænere, der skal indstilles til forløbet?

Fra onsdag den 2. marts 2022 har fodboldklubber i hele landet mulighed for at indstille deres unge frivillige trænere i alderen fra 13 til 20 år til uddannelsesforløbet ”Fremtidens Trænere”. Muligheden for at indstille unge trænere slutter søndag den 20. marts 2022. Herefter udvælges der 240 deltagere til at deltage i dette års forløb.

Når indstillingen åbner onsdag den 2. marts, vil det være muligt at læse meget mere på DBU’s hjemmeside.

Det er klubben, som indstiller de unge trænere, og træneren forpligter sig til at gennemføre hele forløbet, som består af både UEFA C1 og UEFA C2 i løbet af det samme år. I 2022 vil C1-kurserne vil blive afviklet i april-maj og C2-kurserne i september-oktober.

Læs mere om Fremtidens Trænere og forløbet her. 

Forenet Kredit og DBU er to af landets største foreninger. Og vi har begge ambitioner om at være til gavn for vores medlemmer i hele Danmark. Igennem et partnerskab, der baserer sig på landshold, bredde og ligestilling, vil vi sammen understøtte og udvikle dansk fodbold og foreningsliv.

Partnerskabet mellem Forenet Kredit og DBU er det første af slagsen, der støtter både landshold og breddefodbold – og hvor der er lige meget i støtte til kvindelandsholdet og herrelandsholdet. Det er vi meget stolte af.

Solidaritet er nemlig et vigtigt ord for os. Dansk realkredit har en helt særlig foreningstanke, hvor alle bliver behandlet lige. Og i Forenet Kredit har vi en mærkesag om, at vi støtter op om hele Danmark. Det vil sige Danmark fra kyst til kyst, ung og gammel. De værdier har vi med i partnerskabet med DBU.