Forenet Kredits logo på Herrelandsholdets træningstøj

Sammenhængskraften i dansk foreningsfodbold skal styrkes og udvikles fra børnefodbold til landshold. Det er visionen bag Forenet Kredits partnerskab med Dansk Boldspil-Union, som er det første af sin slags, som bakker op om både Kvindelandsholdet, Herrelandsholdet og den lokale breddefodbold i hele landet samt DBUs fodboldskoler. Som en del af samarbejdet vil Forenet Kredits logo fremover også pryde Herrelandsholdets træningstøj - ligesom det i forvejen er tilfældet med DBUs Kvindelandshold.

DBU Foto/Anders Kjærbye

Forenet Kredit indgik i 2021 et historisk partnerskab med DBU på baggrund af en fælles vision om at styrke sammenhængskraften i dansk fodbold fra lokalforening til landshold og puste nyt liv i den danske foreningskultur.

”Med mere end 300.000 aktive spillere, godt 1.600 lokale foreninger og titusindvis af frivillige ildsjæle, som binder hele Fodbolddanmark sammen, repræsenterer DBU den unikke fællesskabsorienterede danske foreningstradition på fineste vis, som Forenet Kredit selv er en del af som foreningen bag Nykredit og Totalkredit. Kernen i vores partnerskab med DBU er et fælles mål om at understøtte og udvikle dansk fodbold og styrke foreningslivet i hele landet fra børnefodbold til landshold,”

Sådan fortæller formand i Forenet Kredit Michael Demsitz, der glæder sig over, at foreningens logo fremover pryder træningstøjet for både Kvinde- og Herrelandsholdet:

”Ved sommerens EM-slutrunde oplevede vi alle på nærmeste hold, hvordan Herrelandsholdet på fuldstændig magisk vis kan samle og begejstre hele nationen i et fantastisk fællesskab forenet om noget større end de sportslige resultater alene. Og ligesom Forenet Kredits logo allerede pryder Kvindelandsholdets tøj, som signal om, at vi ønsker at bakke op om hele Fodbolddanmark fra forening til landshold, er vi stolte over nu også at være på herrernes træningstøj. Vi ønsker at bruge eksponeringen til at sætte spot på og udvikle sammenhængskraften i dansk foreningsfodbold på tværs af både køn, alder og geografi, så flere kan få gavn af de kvaliteter, oplevelser og glæder, som fodbold og foreningsfællesskabet tilbyder,” noterer Michael Demsitz.

Hos DBU er man glade for partnerskabet med Forenet Kredit.

”Vi er stolte over, at Forenet Kredit ønsker at investere i vores to A-landshold, og at styrke sammenhængskraften mellem landshold og den lokale foreningsfodbold yderligere, som er det, der gør dansk fodbold til noget helt særligt. Sammen kan vi skabe nye resultater for dansk fodbold både lokalt og nationalt, og vi er stolte af udviklingskraften i vores partnerskab med Forenet Kredit,” siger administrerende direktør i DBU Jakob Jensen.

  • Partnerskabet mellem Forenet Kredit og DBU løber til og med 2025. Indtil da vil foreningens logo være at finde på både Kvinde- og Herrelandsholdets træningstøj.
  • Herrelandsholdet løber på banen for første gang med Forenet Kredits logo på kravebenet i forbindelse med UEFA Nations League-kampene i juni mod Frankrig, Østrig og Kroatien.
  • Ved VM i Qatar for herrelandshold senere på året afgiver Forenet Kredit logoeksponeringen på spillernes træningstøj til fordel for et eventuelt budskab om menneskerettigheder eller et godt formål i tråd med DBUs arbejde for at forbedre forholdende i Qatar gennem kritisk dialog.

Læs mere om Forenet Kredits samarbejde med DBU her.