Godt 2018 i Forenet Kredit

Forenet Kredit er godt tilfreds med 2018-regnskabet, som bærer præg af det særlige ejerskab.

Find hele årsrapporten her.

Årsregnskabet for Forenet Kredit hænger naturligt meget tæt sammen med Nykredit-koncernens, som i 2018 havde sit næstbedste år nogensinde. Det er vi som den primære ejer godt tilfredse med. Regnskabet viser en forventet tilbagegang i forhold til året før, men på flere punkter er der en glædelig fremgang.

Koncernen får flere kunder – både når det gælder helkunder i Nykredit Bank og gennem det særlige Totalkredit-partnerskab. Der er udlånsvækst, og koncernen dækker hele landet med sit udlån.

”Jeg er glad for, at flere kunder vælger Nykredit og Totalkredit til. Foreningen er til for kunderne, så vi måler selvfølgelig også os selv på, om koncernen kan tiltrække kunder,”
siger formand i Forenet Kredit Nina Smith.

Foreningsejerskabet har mere end 150 års historie bag sig, og har igen i 2018 vist, at det er en både moderne og effektiv måde at drive finansiel virksomhed på til gavn for kunderne. Nykredit-koncernen har været igennem en god udvikling de seneste år, hvor forretningen er vokset, og omkostningerne er faldet. Det betyder, at den gamle virksomhed stadig er i topform.

Nykredits overskud betyder, at koncernen kan give udbytte til aktionærerne, hvor Forenet Kredit med sine 78,9 pct. af aktierne er klart den største. Det udbytte betyder, at Forenet Kredit kan give tilskud til koncernen til gavn for kunderne. Tilskuddet giver blandt andet grundlaget for KundeKroner, som sikrer de fleste privatkunder i Totalkredit den laveste bidragsbetaling på markedet.

Det er her, kunderne mærker de kontante fordele ved foreningsejerskabet. Nykredit og Totalkredit tilbyder kunderne noget, som ingen andre realkreditselskaber kan. Kunderne får rabatter på grund af ejerskabet.

Kunderne skal kunne mærke, at Nykredit er foreningsejet – også uden at kigge på terminsopkrævningen. Nykredit-koncernen skal have en kundetilfredshed på niveau med de bedste i klassen. Kundetilfredsheden er stigende i koncernen lige som medarbejdertilfredsheden.

Nykredit-koncernen skal være drevet på et fundament af ordentlighed. Den finansielle sektor har lav troværdighed, og en foreningskontrolleret virksomhed som Nykredit skal være et troværdigt alternativ til de mange kunder, som har mistet tilliden til den finansielle sektor.

Foreningsejerskabet er stadig efter mere end 150 år til gavn for kunderne, så danske boligejere låner til nogle af verdens bedste priser, mens Nykredit-koncernen står økonomisk sikkert rustet til fremtiden med en sund indtjening.