Valg 2020

Ole Roed Jensen

Valgområde: Syd- og Sønderjylland

Info

Ole Roed Jensen

Direktør, bestyrelsesformand, civilingeniør

Har du spørgsmål til Ole?

Send en mail

kandidat-privat

Uddannelse

Civilingeniør, Merkonom IT

Hvorfor stiller du op til repræsentantskabet?

Da foreningens bestyrelse i 2015-16 planlagde at lade Nykredit børsnotere og Nykredit satte bidragssatserne voldsomt op 6 dage efter at jeg havde fået et nyt realkreditlån udbetalt, blev jeg faktisk ret fortørnet. Begge dele ville jeg gerne forsøge at ændre. Jeg blev valgt ind i repræsentantskabet i 2016 blandt de 6 personer, der, for første gang i foreningens 30-årige historie, blev valgt af medlemmerne i stedet for at være håndplukket af den siddende bestyrelse i foreningen.

Jeg vil arbejde for at gavne de almindelige private husejere med realkreditlån. Konkurrencestyrelsen har vurderet at konkurrencen i realkreditmarkedet er meget ringe.

Hvad er dine mærkesager?

Jeg vil fortsætte arbejdet for at få foreningen og vores realkreditselskab til at arbejde til gavn for foreningens almindelige private medlemmer med realkreditlån i deres hus.

Ledelsen i Forenet Kredit og i vores finanskoncern Nykredit skal opføre sig ordentligt uden personlig grådighed og bonusordninger, og afstå fra hvidvask og spekulative forretninger, selvom der kunne tjenes penge på det.

Og det skal være meget nemmere at stemme til valgene til repræsentantskabet, gerne digitalt.

Hvad er det vigtigste, foreningen skal fokusere på i fremtiden?

At gøre det nemmere for medlemmerne at stemme digitalt.

At huske, at foreningen er ejet af kunderne, og at foreningen skal sørge for at Nykredit rådgiver og betjener kunderne til kundernes bedste, også selv om Nykredit måske ikke lige tjener flest penge ved det, der gavner kunden mest.

At presse på for at Nykredit effektiviserer og digitaliserer, så servicen kan forbedres og så priserne kommer til i højere grad at afspejle omkostningerne til den enkelte låneydelse. Noget tyder på at de private realkreditlånere betaler for meget og erhvervene for lidt i forhold til risikoen.

At presse på for at Nykredit ikke involverer sig i opfindsomme finanstransaktioner, i hvidvask eller giver alt for høje aflønninger til de mange ledende medarbejdere.

Formålet med Forenet Kredit er at gavne medlemmerne, og det vil jeg sørge for at bestyrelse og direktion i Forenet Kredit og i Nykredit ikke (igen) glemmer.

Lidt om mig

Jeg er uddannet som civilingeniør med byggeri og miljøbeskyttelse som speciale. Jeg har i mange år arbejdet på chefniveau, og de seneste mange år i egne virksomheder med rådgivning, ejendomme, byggeri, vindmøller og investering. Jeg sidder desuden i en række bestyrelser, og har altså også siddet i repræsentantskabet i Nykredit i de seneste fire år i forsøget på i al beskedenhed at medvirke til at redde den danske kundeejede realkreditmodel ind i fremtiden.

Del siden:
FacebookTwitterLinkedInEmail