Bo Groth Kønig

Civ ing

Info

Bo Groth Kønig


Civ ing
Rugvænget 29, 5492 Vissenbjerg

Uddannelse

Civ ing

Hvorfor stiller du op til repræsentantskabet?

Jeg stiller op til repræsentantskabet, fordi jeg vil arbejde for bevarelse af den unikke danske realkreditforening.
Dansk realkredit har mere end 200 års historie, grundstenen til Nykredit blev lagt for mere end 160 år siden, formålet var dengang som nu at skaffe billige boliglån til danske boligejere. Billig finansiering af ejendomme over hele Danmark, har stor betydning for virksomheders mulighed for at tiltrække den nødvendige arbejdskraft især i udkants områderne.

Hvad er dine mærkesager?

Nykredit er nu Danmarks sidste Kreditforening og jeg mener at det er vigtigt at medlemsejerskabet bevares af hensyn til både danske boligejere men også erhverv.
Dansk realkredit skal være for alle boligejere, både uden for større byer, men også når man nærmer sig pensionsalderen.
Vi står nu overfor en grøn omstilling, hvor Nykredit kan bidrage med finansiering af de mange større og mindre investeringer, ex varmepumper til boliger og energi optimeringer af industrien.

Hvad er det vigtigste, foreningen skal fokusere på i fremtiden?

Det vigtigste for Forenet kredit er at bevare Danmarks eneste kreditforening. Blandt andet ved at udbrede kendskabet og inddrage medlemmerne.
Overskuddet bør komme låntagerne til gode i form af billige realkredit lån til boligejere og erhverv over hele landet både unge og gamle.

Citat

Den eneste kreditforening bør være kundernes foretrukne.

Lidt om mig:

Uddannet civil ingeniør kemi i 1994, efter 20 år med forskellige job i alle dele af Danmark, hvor jeg arbejdede med alt fra fadølsudstyr til maling af vindmøllevinger, valgte jeg at blive selvstændig konsulent indenfor den pharmaceutiske branche i 2014. Siden har jeg arbejdet for kunder rundt i Europa, aktuelt for en kunde i Norge med at opskallere produktion af ingredienser til forskellige medicinske produkter herunder Covid testkits.

I forbindelse med arbejdet rundt i Europa, er jeg ved samtaler med lokale kolegaer blevet opmærksom på, hvor unikt dansk realkredit egentlig er.

Del siden:
FacebookTwitterLinkedInEmail