

Kirsten Sydendal
Privat
Valgområde: Sjælland og Bornholm
Valgår: 2020-2024
Titel: Formand for Sammenslutningen af Danske Småøer og informationsspecialist hos Nordzucker
Email: [email protected]
Hvorfor stiller du op til repræsentantskabet?
Jeg stiller op, fordi jeg gerne vil repræsentere Region Sjælland - og særligt Lolland-Falster - blandt privatkunderne, og fordi jeg tror, at jeg kan bidrage med erfaringer inden for landdistriktsudvikling, kommunikation, og hvordan man skaber medlemsengagement.
Hvad er dine mærkesager?
Jeg vil gerne arbejde for, at man kan låne penge til køb af ejendom i hele Danmark. Det er vigtigt at udvikle vores landdistrikter og tale dem op, men alt det nytter ikke noget, hvis ikke realkreditinstitutterne vil låne penge ud til tilflytterne. Det vil jeg gerne være med til at sikre, og jeg vil gerne have, at historierne om tilflytning til landdistrikterne bliver fortalt. Dermed kan vi understøtte en sund modbevægelse til urbaniseringen, og dermed bliver der bedre balance mellem by og land.
Jeg vil desuden gerne være med til at udvikle medlemsdemokratiet i Forenet Kredit. Vi er så mange kunder og medlemmer i Forenet Kredit i Danmark, og vi kan virkelig gøre en forskel, hvis vi vil. Derfor vil jeg gerne arbejde for, at alle kunder føler, at de ikke bare er en kunde, men også en vælger, og at de husker at bruge deres stemme. Jeg tror på andelstanken, og jeg mener, at det ikke kun er op til politikerne at stræbe efter FN’s verdensmål. Det skal vi også som borgere og foreninger.
Sidst men ikke mindst vil jeg gerne skabe generel opmærksomhed og oplysning omkring realkredit. Realkredit skal være noget, som både mænd og kvinder, i alle aldre, ved noget om, så de ved, hvad de taler om, når de sidder foran deres bankrådgiver. Viden er magt, og jeg vil gerne have, at Totalkredit også leverer viden og indsigt om privatøkonomi til deres kunder, så de kan træffe oplyste beslutninger og ikke ender i luksusfælder og tvangsauktioner. Forenet Kredit skal være kendetegnet ved gennemsigtighed og troværdighed.
Hvad er det vigtigste, foreningen skal fokusere på i fremtiden?
At der lånes penge ud over alt i Danmark - også i landdistrikterne. At barriererne herfor identificeres og fjernes.
Jeg tror på, at vi skal passe på alt det, vi har fået, og aflevere det i bedre stand, end da vi overtog. Det gælder vores egen jord og ejendomme, det gælder vores lokalsamfund, og det gælder vores planet.
Lidt om mig
Jeg er opvokset på Fejø, nord for Lolland, og flyttede tilbage til mit barndomshjem på øen for ca. 20 år siden, efter at jeg havde rejst i Frankrig og gjort min uddannelse færdig i København. Jeg tog det som en spændende udfordring at flytte tilbage til sydhavsøerne, samtidig med at jeg havde en god karriere som akademiker. Jeg arbejdede i starten som ordbogsforfatter ved Den Danske Ordbog med tre dage om ugen på Fejø og to i København. Siden har jeg også været ansat i både Lolland og Guldborgsund Kommuner og arbejdet med kommunikation, digitalisering og udvikling.
Jeg har, siden jeg flyttede tilbage, interesseret mig for småøerne og Lolland-Falster og vores udviklingsmuligheder og styrker. Jeg har haft fokus på de positive historier og har altid ment, at vi også som almindelige borgere bør engagere os i samfundsudviklingen. Selv har jeg været med til at starte Lolland-Falster Lovestorm, der hver eneste dag fortæller positive historier fra Sydhavsøerne, og som har udviklet sig til en stærk folkebevægelse og en fornyet fortælling om, hvad Lolland-Falster er.
Jeg er mor til tre piger, der alle er under uddannelse nu. Vi har i min familie en særlig tilknytning til Sjælland, da mange af os har taget studentereksamen som kostelever på Sorø Akademi.