Peter Christophersen

Direktør i LP af 15.08.2007 ApS, uddannet cand.scient.

Info

Peter Christophersen


Direktør i LP af 15.08.2007 ApS, uddannet cand.scient.

  • Valgår: 2020-2024
  • Valggruppe: Obligationsejer
Peter Christophersen

Uddannelse

Cand.scient. i geografi.

Hvorfor stiller du op til repræsentantskabet?

Forenet Kredit solgte som bekendt en del af sine aktier til en række pensionsselskaber, men ejer fortsat 79% af Nykredit. Jeg mener, det er vigtigt, at Forenet Kredit fortsat er en stærk ejer af Nykedit. Foreningsejerskabet indebærer, at Nykredit/Totalkredit skal kunne formidle konkurrencedygtige lån, og for obligationsejerne sikre lån. Dette vil tillige være en sikkerhed for, at hele realkreditsektoren fortsat vil levere billige lån.

Endvidere vil Nykredit/Totalkredit være den bedste garant for, at der også gives realkreditlån i landdistrikterne.

For at sikre konkurrencedygtige lån i fremtiden, er det imidlertid afgørende, at Nykredit drives effektivt og opnår den bedste rating af kreditvurderingsbureauerne.

Hvad er dine mærkesager?

  • At Nykredit skal drives effektivt, så der kan udbetales store beløb til KundeKroner.
  • At Nykredit drives dygtigt og professionelt, så obligationsejernes værdier sikres bedst muligt.

Hvad er det vigtigste, foreningen skal fokusere på i fremtiden?

At gøre Nykredit mere effektiv, så det er muligt at have de laveste priser og samtidig drive en langsigtet og robust virksomhed.

Lidt om mig

Jeg er 66 år, gift med Lona, og vi har to døtre. Jeg er uddannet geograf fra Aarhus Universitet i 1981. Herefter havde jeg en karriere i Herning og Ikast kommune, sluttende som kommunaldirektør i Ikast. I 1999 tiltrådte jeg en stilling som udviklingsdirektør i KPC, der er et stort entreprenør- og udviklingsselskab. Her opbyggede jeg en udviklingsafdeling. Jobbet i KPC har givet mig et stort kendskab til ejendomsbranchen samt kommerciel forståelse. 1. januar 2019 stoppede jeg i KPC og har startet mig eget konsulentfirma. Det har givet mere tid til familie og bestyrelsesarbejde.

Del siden:
FacebookTwitterLinkedInEmail