Medlemmerne havde let ved at deltage i foreningens valg

Evalueringen af medlemsvalgene til Forenet Kredits repræsentantskab er nu klar. 508 medlemmer, som deltog i valget, har svaret på evalueringen.

Evalueringen af medlemsvalgene til Forenet Kredits repræsentantskab er nu klar. 508 medlemmer, som deltog i valget, har svaret på evalueringen.

95 pct. af de, som har svaret, havde ingen problemer med at tilmelde sig valget og stemme. Det er en pæn stigning fra de 75 pct., som svarede det samme for et år siden. Det er ifølge medlemmerne også blevet lettere at afgive fuldmagter, og informationen om valgene er blevet bedre.

Foreningen har siden sidste års valg arbejdet målrettet med digitalisering af papirblanketter, forenkling af valgreglerne og bedre information.

”Jeg er glad for, at vores medlemmer oplever valget som mere tilgængeligt end sidste år. Vi stræber efter at forbedre os fra år til år og lytter derfor meget til input fra medlemmerne,”
siger direktør i Forenet Kredit Louise Mogensen

Sekretariatet har forbedret sig på de kritikpunkter, der blev rettet mod valget i 2017. Således har sekretariatet gjort det nemmere at deltage i valget både ved at møde op og ved at afgive fuldmagt. Det afspejler sig også i antallet af fuldmagter pr. fremmødte valgdeltager, som var højere i 2018 end i 2017.

Samtidig har sekretariatet styrket kommunikationen om valget til foreningens medlemmer. Blandt andet er der i år sendt brev ud via e-Boks til ca. 300.000 stemmeberettigede. Godt halvdelen af brevene er åbnet, og 35 pct. af de, der deltog i valget, angiver netop dette brev som den primære årsag til, at de deltog i valget. Dette afspejler sig også i et rekord stort antal af medlemmer, der meldte sit kandidatur.

Her kan du se udvalgte resultater fra undersøgelsen.