Ny fond: Forenet Kredit støtter skov i hele Danmark

Sammen med Nykredit og Østifterne opretter Forenet Kredit nu Nyskovfonden, som skal rejse skov i Danmark. Lodsejere kan ansøge fonden, der betaler for at rejse skoven.

Forenet Kredit ønsker at bidrage til en bæredygtig omstilling af samfundet. Skov binder CO2 fra luften, og rejsning af ny skov vil dermed bidrage til at sænke CO2-mængden i atmosfæren.

Landmænd og andre lodsejere kan ansøge fonden, der tilbyder at betale for plantning af ny skov – samt at drive skoven de første år, indtil den er levedygtig på egen hånd.

Skoven skal være såkaldt fredsskov – det vil sige, at den skal blive stående i mindst 100 år, så træerne har god mulighed for at suge CO2 fra luften. Samtidig kan skoven forskønne lokalområdet og være et hjem for dyreliv.

”Foreningen ønsker at bidrage til et bedre klima. Med Nyskovfonden kan vi samtidig give danske lodsejere mulighed for at bidrage ved at lægge jord til ny skov. Det giver rigtig god mening for os,” siger direktør i Forenet Kredit Louise Mogensen, som også er bestyrelsesmedlem i Nyskovfonden.

Læs mere om fonden på Nyskovfonden.dk. 

Læs mere om Forenet Kredits øvrige grønne indsatser her.