Historien

FacebookTwitterLinkedInEmail

Andelstanken har altid været det bærende element i foreningen. Vores rødder går helt tilbage til 1851, hvor de første danske kreditforeninger blev etableret

16 af disse foreninger fusionerede i 1972 og blev til Forenede Kreditforeninger og Jyllands Kreditforening. Foreningen Nykredit blev til ved en sammenslutning mellem disse to foreninger i 1985 – i 2017 skiftede foreningen navn til Forenet Kredit.

I 1991 besluttede vi at udskille vores realkreditvirksomhed i et selvstændigt aktieselskab for at sikre de bedste vilkår for Nykredits kunder.

Da Nykredit i 2003 købte Totalkredit af en række lokale og regionale pengeinstitutter, var det i første omgang ikke muligt for Totalkredit-kunder at blive medlemmer af Forenet Kredit. Det blev der ændret på i 2014, hvor både kunder i Nykredit Bank A/S og i Totalkredit A/S også kunne få medlemskab.

I september 2016 besluttede repræsentantskabet at ændre i vedtægterne og valgregulativet, sådan at det fremover er nemmere for Totalkredit-kunder at deltage i valget til repræsentantskabet. Ønsker de at være enten kandidat, stiller eller vælger, bliver de meldt ind i Forenet Kredit samtidig med, at vi modtager deres underskrevne kandidaterklæring eller stillerblanket, eller når de rekvirerer deres valgkort.

Navneskift til Forenet Kredit

Repræsentantskabet vedtog den 16. marts 2017, at foreningen skal skifte navn til Forenet Kredit. Det nye navn, Forenet Kredit, vil kunne favne både Totalkredits og Nykredits kunder. Navneskiftet er ét af flere elementer i foreningens strategi om at få en klarere og mere selvstændig profil.

Meld dig til

Hold dig opdateret med hvad der sker i Forenet Kredit og få tilbud om arrangementer og viden om bl.a. dansk realkredit.