Årets Landsby 2019

Igen i år kan borgere og foreninger i landdistrikterne nominere deres lokalsamfund til prisen som Årets Landsby. Kåringen løber af stablen i september 2019, og bliver uddelt af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit.

Dette års tema er ”Den bæredygtige landsby”, og der vil især blive lagt vægt på, om landsbyen har udviklet sig i en bæredygtig retning.

Der vil desuden blive lagt vægt på følgende:

  • Natur og fysiske forhold, for eksempel klima, miljø, energi og genbrug
  • Social, – her tænkes på integration, generationer på tværs, børn, unge og ældre
  • Økonomiske løsninger, som bygger på egne kræfter i fællesskabet
  • Kulturel. Traditioner og vaner som underbygget ”Den bæredygtige landsby

Den bedste, og mest bæredygtige, landsby vinder en pengesum på 25.000 kroner.

Sidste år var temaet ”Den samarbejdende landsby”, og her kunne Fejø fejre titlen som Årets Landsby 2018. Byen vandt prisen på grund af et stærkt samarbejde, øget bosætning, og fordi landsbyen havde taget udviklingen i egne hænder. Læs om kåringen i 2018 her.

Forenet Kredit støtter op om projektet Årets Landsby. At hylde lokalsamfundene, foreningslivet og fællesskabet i Danmark er en vigtig del af foreningens DNA. Samtidig ønsker Forenet Kredit at være til gavn for hele Danmark – også i landdistrikterne – hvorfor Årets Landsby er et projekt, der støtter foreningens mærkesag.

Bor du i Årets Landsby 2019?

Hvis du vil nominere din landsby til Årets Landsby 2019 skal du sende en ansøgning til [email protected] senest den 1. august 2019 klokken 12:00. Kriterierne for at indstille sin landsby er, at byen har under 1.200 indbyggere, har formuleret en udviklingsplan og er organiseret med et lokalråd eller lignende.

Fakta om prisen:

  • Prisen for Årets Landsby uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit.
  • Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 23. gang.
  • Kriterierne for at indstille sin landsby er, at byen har under 1.200 indbyggere, har formuleret en udviklingsplan og er organiseret med et lokalråd eller lignende.