Forenet Kredit udgiver undervisningsmateriale: Nu skal den unge generation lære om de unikke fordele ved dansk realkredit

Forenet Kredit ønsker at øge kendskabet til dansk realkredit, og nu er turen kommet til den unge generation på de danske handelsskoler.

Foreningen har i den forbindelse, og i samarbejde med erfarne undervisere fra danske handelsskoler, udviklet et brætspil til undervisningsbrug, der på en sjov og anderledes måde skal lære de unge om dansk boligfinansiering.

Vicedirektør i Forenet Kredit, Karsten Beltoft, fortæller om projektet:

Dansk realkredit er helt unikt system, som vi ønsker at bevare for vores børn og deres børn. Den unge generation kender ikke så meget til realkredit, og det synes vi er synd. Derfor har vi lavet et spil, så handelsskoleelever på en underholdende og sjov måde kan lære noget om realkreditsystemet

Spillet hedder Vejen Hjem og har til formål at motivere og skabe dialog, så eleverne får en bedre forståelse for, hvordan man låner penge til fast bolig. Og hvis eleverne endda tager deres viden med hjem fra skolebænken, ville det kun skabe mere værdi, fortæller Karsten Beltoft:

Vi håber også, at eleverne tager deres viden fra spillet med hjem til deres forældre og spørger ind til, hvilket lån de har, og på den måde skaber en diskussion om fordele og ulemper ved det ene lån frem for det andet. På den måde skabes der også større bevidsthed om realkreditlånet hos forældrene.

I første omgang bliver spillet distribueret til 40 danske handelsskoler (HHX) rundt om i hele landet fra uge 44 2020, men vil muligvis blive udbredt til andre studieretninger på et senere tidspunkt.

 

Læs mere om projektet her.