Skal jeres ø kåres som Årets Ø 2022?

Fællesskaberne på de danske øer skaber den positive udvikling, som partnerskabet bag Årets Ø ønsker at fejre. Alle danske småøer uden fast broforbindelse kan derfor nu ansøge om blive Årets Ø 2022.

Kåringen af Årets Ø 2022 sker med udgangspunkt i temaet ”Fællesskab som drivkraft for lokal ø-udvikling”. I kan derfor som fx borgerforening være med i opløbet, hvor partnerskabet bag Årets Ø på baggrund af ansøgningerne først udvælger tre nominerede øer og dernæst kårer Årets Ø 2022.

Med partnerskabet og hermed kåringen af Årets Ø er det formålet, at borgerne på de danske småøer oplever, at der bliver sat positivt fokus på lokalsamfundene. Med både nomineringen og kåringen følger der omtale og et økonomisk bidrag med til vigtige projekter på øerne, der kan være med til at skabe en positiv udvikling. Ønsket er at sætte fokus på de gode eksempler i udviklingen af øsamfundene, så vi gavner den fælles udvikling og sammenhængskraft i Danmark.

Årets Ø udvælges og kåres med 50.000 kr. De to øvrige øer modtager hver 25.000 kr. til projekter til gavn for fællesskabet på øerne.

Hvem kan ansøge?

Bag ansøgningen skal der være en gruppe af borgere, der repræsenterer de øvrige beboere på øen. Det kan fx være en beboerforening eller en borgergruppe.

Inspiration til den gode ansøgning

Få gode råd til ansøgningen her.

Hvordan er ansøgningsprocessen?

  • Ansøgningsfristen er den 17/1 2022
  • Komitéen i partnerskabet Årets Ø udvælger i uge 6 i 2022 de tre øer, der indstilles til Årets Ø 2022
  • Komitéen besøger de tre nominerede øer på en hverdag i enten marts eller april 2022
  • Komitéen beslutter, hvem der kåres som Årets Ø 2022. Kåringsfesten er fastlagt til den 7. maj 2022

Ansøg her.

 

Se filmen fra 2021, hvor øen Endelave løb med den fornemme titel:

Om partnerskabet Årets Ø

Årets Ø er et partnerskab mellem Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. Formålet med partnerskabet Årets Ø er, at borgerne på de danske småøer oplever, at der bliver skabt positivt fokus på lokalsamfundene på øerne.