Nu bliver det billigere at være boligejer med et foreningsejet realkreditlån

I lyset af de seneste års historisk flotte resultater i Nykredit-koncernen, har Nykredit i dag besluttet at skrue op for KundeKroner-rabatten, der er en rabat på bidragsbetalingen, fra 0,15% årligt til 0,20% årligt af restgælden. BoligRabat, som er en rabat i Nykredit Bank, øges tilsvarende. Dermed gøres det nu billigere for over 900.000 privatkunder i Totalkredit og Nykredit at være boligejer.

KundeKroner-rabatten får et godt nøk op i 2024 og 2025. Det har Nykredit netop meldt ud. Derfor får danske boligejere, der er kunder i Totalkredit, nu 2.000 kr. i rabat om året på bidragssatsen pr. lånt million. Tidligere var det 1.500 kr.

Udmeldingen fra Nykredit glæder formand i Forenet Kredit.

”Når det går godt i Nykredit-koncernen, så er det naturligt, at fremgangen deles med kunderne. Sådan skal det være i et foreningsejet institut. Derfor ser vi i Forenet Kredit – som foreningen bag Nykredit og Totalkredit – med stor tilfredshed på, at der nu skrues op for KundeKroner-rabatten til kontant gavn for over 900.000 danske boligejere, som har et foreningsejet realkreditlån hos Totalkredit via deres lokale bank eller sparekasse,” fortæller formand i Forenet Kredit Michael Demsitz.

Opbakning til Nykredits kundeprogrammer
Forenet Kredits formand gør det klart, at han og den øvrige bestyrelse bakker op om Nykredits kundefordelsprogrammer.

”Der er fuld opbakning til koncernens kundeprogrammer i Forenet Kredits bestyrelse. Og bestyrelsens indstilling til repræsentantskabet, som jo er dem, der vedtager, hvordan Forenet Kredits udbytte anvendes, er, at foreningen bakker op om Nykredits beslutning om at hæve KundeKroner-rabatten. Dette ved at øge foreningens tilskud til koncernen i 2024, som kan anvendes til Nykredits og Totalkredits fordels- og rabatprogrammer,” siger Michael Demsitz.

Formanden slår samtidig fast, at bestyrelsen i Forenet Kredit også ønsker at reservere, hvad der svarer til tre års tilskud til KundeKroner derudover.  

”Bestyrelsen indstiller til, at vi derudover reserverer, hvad der svarer til tre års tilskud til koncernen. Så kunder med et foreningsejet realkreditlån hos Totalkredit i ryggen ved, at de kan regne med deres KundeKroner også på den længere bane. For at give ro og tryghed. Men det er naturligvis repræsentantskabets beslutning at træffe, når der er repræsentantskabsmøde den 21. marts,” siger Michael Demsitz

Forenet Kredit vil forsat leve op til den aftale om kapital, som er lavet med Finanstilsynet, også efter en eventuel beslutning om at øge tilskuddet til Nykredit.

Læs meddelelse fra Nykredit: Nykredit præciserer forventningerne til året og hæver KundeKroner – Nykredit Bank A/S (nasdaq.com)

Bliv klogere på hvordan Forenet Kredit deler overskuddet.