Valg til repræsentantskabet er nu udskrevet

Forenet Kredit er en demokratisk virksomhed, hvor kunderne i Nykredit og Totalkredit har en unik mulighed for at få indflydelse. I dag den 10. januar 2024 har Forenet Kredit udskrevet valg til repræsentantskabet. Det er kunder på Sjælland og Bornholm samt Syd- og Sønderjylland, der skal vælge repræsentanter i år.

Repræsentantskabets 104 medlemmer er dem, der ultimativt bestemmer i Forenet Kredit. De beslutter blandt andet, hvad Forenet Kredits overskud skal bruges på:

  • Skal  pengene tilbage til Nykredit og Totalkredit, hvor de kan bruges på kunderabatter?
  • Skal pengene spares op for at fremtidssikre dansk realkredit?
  • Eller skal vi afsætte endnu flere midler til projekter, der støtter den grønne omstilling?

”Det er kunderne, der har magten, og det er noget helt unikt i dansk realkredit. Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der kan, til at bruge deres indflydelse og stemme til repræsentantskabsvalget” siger Michael Demsitz, der er formand for Forenet Kredit.

Tjek din e-Boks, hvis du bor i det syd- og sønderjyske, på Sjælland eller Bornholm

Valget til repræsentantskabet foregår rullende hvert fjerde år, så alle medlemmer er ikke på valg hvert år. I år er det kunderne på Sjælland og Bornholm samt Syd- og Sønderjylland, der får muligheden for at stemme. Alle, der er berettiget til at deltage i valget, vil automatisk modtage en invitation i e-Boks den 10. januar 2024, hvor valget udskrives. Her skal du være opmærksom på, at du skal acceptere post fra Forenet Kredit, før du kan se invitationen.

Valget foregår den 12. marts kl. 19.30 på Sjælland/Bornholm, og den 14. marts i Syd- og Sønderjylland og det er både muligt at deltage fysisk og online.

Grib indflydelsen:  Læs mere og tilmeld dig valget her.

Stil op til repræsentantskabet

Vil du tættere på beslutningerne i Forenet Kredit og udvikle dine kompetencer samtidigt? Så stil op til repræsentantskabet. Læs om, hvordan du stiller op her.

Her har du også mulighed for at tilmelde dig webinaret for mulige kandidater onsdag den 16. januar 2024 kl. 16.30.

Også valg blandt obligationsejerne

I 2024 skal der også vælges 8 obligationsejere til foreningens repræsentantskab blandt dem, der ejer obligationer udstedt af Nykredit-koncernen.

Obligationsejerne er ikke inddelt i valgområder og kan derfor principielt befinde sig over hele verdenen. Derfor foregår obligationsejervalget også udelukkende online. Hvis der er flere kandidater, end der skal vælges blandt obligationsejerne, kan obligationsejerne stemme mellem den 6. februar og den 12 marts kl. 17:00.